Blog over aannemers en de bouw

Wat een schutting kopen en plaatsen je allemaal oplevert

De tuin verbouwen door een schutting te kopen en te (laten) plaatsen, is een van de beste keuzes die je kunt maken als je en comfortabele en relaxte tuin wilt creëren. Wie kiest voor een stijlvolle en sterke schutting kopen, profiteert namelijk van de vele voordelen die schuttingen hebben. Of je nu kiest voor een schutting van beton of juist voor een houten schutting: de meerwaarde van schuttingen is interessant genoeg. In dit artikel leggen we uit wat de pluspunten van een schutting zijn en waarom eigenlijk iedereen die een eigen tuin of gazon heeft een schutting zou moeten laten plaatsen door een ervaren timmerman of hovenier.

Een schutting kopen betekent direct extra sfeer in de tuin!

Zeker als je ervoor kiest om een houten schutting te plaatsen, voeg je een natuurlijke en warme sfeer aan je tuin toe. Het hout heeft een warme uitstraling. Wil je juiste een wat modernere look in de tuin? Dan kun je ook gaan voor een betonnen schutting en een combinatie van hout-beton. Een echte sfeermaker zijn verder schanskorven schuttingen, die bestaan uit ijzeren korven waar stenen in gedaan worden. Deze schuttingen hebben een luxueuze en gezellige uitstraling. Schuttingen zijn ideaal om leuke accessoires aan op te hangen en hebben daardoor een sfeer verhogende functie. Zo kun je jouw schutting voorzien van plantenbakken, mooie kunstwerken, een klok of een stoere thermometer!

Meer comfort en privacy met een schutting

Aantrekkelijk aan een schutting plaatsen en je tuin hiermee afschermen, is dat schuttingen een comfort verhogend effect hebben. Zo houden ze de wind tegen, waardoor je op zomers dagen of in het voorjaar - als het relatief hard waait maar wel zonnig is - lekker in je tuin kunt zitten om te genieten van het weer. De wind wordt door je schutting tegengehouden. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat je een schutting aanschaft die sterk en stabiel is, en niet bij de eerste de beste windvlaag jouw schutting omver blaast. Kies daarom voor een sterke, degelijke en betrouwbare schutting als je hiernaar op zoek gaat.
Het punt privacy moet zeker ook worden genoemd als een van de grote pluspunten van schuttingen. Voortaan kun je lekker discreet in je eigen tuin zitten, bijvoorbeeld om te zonnen of in de jacuzzi te duiken, zonder dat je buren mee kunnen kijken. Ook van glurende passanten, als je langs een stoep woont, heb je met een schutting geen last meer!

Schuttingen maken de woonsituatie een stuk veiliger

Een schuttingen aanschaffen betekent ten slotte ook het verbeteren van de veiligheid in je tuin. Kinderen en/of je huisdieren kunnen niet zomaar meer de tuin uitlopen. En ook maak je het inbrekers een stuk lastiger als je besluit om je tuin met een schutting te omheinen.

Wil je graag meer info? Bezoek dan de website van Schuttingbouw van Schijndel.