Blog over aannemers en de bouw

Dozen kopen

Waarvoor zou je dozen kopen? Hiervoor!

Dozen; soms staan ze in de weg maar wanneer je ze nodig hebt, grijp je toch vaak mis. Dan is het tijd om dozen te kopen bij BS Verpakkingen. Voor verschillende doeleinden kun je ook weer verschillende dozen gebruiken. Daarom is het goed om van tevoren bepalen waar je die nieuwe dozen dan voor gaat gebruiken. Het materiaal is daarbij belangrijk, maar in sommige gevallen (zoals bij cadeautjes) doet het uiterlijk ook mee. Ook kan de keuze van je aankoop uiteindelijk besparend werken. Hoe? Dat ontdek je hieronder!   

Een stevige doos voor de verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je grote, stevige dozen nodig. Niet alleen omdat je zoveel mogelijk spullen in één doos wil krijgen (ander blijf je natuurlijk sjouwen) maar ook omdat je er niet op staat te wachten dat je bij het traplopen de helft van de lading verliest door een slappe bodem. De zogenoemde verhuisdozen zijn dan ook speciaal gemaakt voor het zware verhuiswerk. De stevige dozen zijn voorzien van handvatten, wat het sjouwen makkelijker maakt, en kun je vervolgens na afloop opbouwen en hergebruiken. Handig toch?   

Een doos die door de brievenbus past

Als je kosten wilt besparen bij het opsturen van een klein pakketje, is het natuurlijk ideaal wanneer het pakketje door de brievenbus past. Pakjes die door de brievenbus passen zijn namelijk goedkoper te verzenden en kunnen bovendien ook afgeleverd worden als je niet thuis bent. Doordat het doosje op formaat van de brievenbus is gemaakt past het dus altijd door de brievenbus en weet je precies wat je gaat betalen voor je volgende bestelling. Dat is wel zo voordelig!   

Dozen met een deksel

Een nettere variant van de standaard dozen zijn die met een deksel erop. Niet alleen staat het wat luxer, het is ook nog eens heel handig. Op die manier zit je nooit met tape of plakband te prutsen en weet je bovendien altijd wat de boven en onderkant is. Ook kun je dozen of kleine doosjes met een deksel in huis gebruiken als opbergboxen. Een cadeau dat verpakt is in een doos met deksel ziet er ook nog eens luxe en klassiek uit. Tip; koop of verf ze zelf in de kleur van de accessoires van de kamer. Dat staat namelijk ook nog eens heel erg leuk in de kamer.  De beslissing die je maakt als je dozen gaat kopen kan dus invloed hebben op wat er met de inhoud gebeurd. Houdt daarom bij het dozen kopen altijd in het achterhoofd wat je ermee gaat doen, dat kan je een hoop gepruts en zelfs geld besparen!