Blog over aannemers en de bouw

Iphone scherm reparaties

De Iphone behoort in Nederland tot één van de meest populaire mobiele telefoons. De Iphone is ook één van de meest prijzige telefoons. Dus wanneer je net een Iphone gekocht hebt, dan doe je daar extra voorzichtig mee en beloof je jezelf dat zolang je de Iphone hebt, er heel voorzichtig mee om blijft gaan. Maar helaas, hoe voorzichtig je er ook mee omgaat, na verloop van tijd kan het zomaar op een onverwachts moment gebeuren dat hij uit je handen glipt en op de grond valt. Je denkt dat het nog wel meevalt, maar wanneer je de Iphone oppakt wordt je ergste nachtmerrie werkelijkheid. Er zit over je hele scherm een dikke barst. Je moet dan nadenken of en hoe je de Iphone scherm reparaties laat uitvoeren.


Iphone scherm reparaties door Apple zelf

Je kunt nu met je kapotte scherm direct naar de Apple winkel stappen, maar ten eerste valt een kapot scherm niet onder de garantie die Apple voor zijn Iphones aanbiedt. Ten tweede zul je dus de reparatie van je Iphone zelf moeten betalen en dat bij Apple laten doen kan behoorlijk in de papieren lopen. De prijzen zijn afhankelijk van het type Iphone en variëren tussen de € 160,- en € 200,- met een uitschieter voor de Iphone X met ruim € 320,- (bron: https://support.apple.com/nl-be/iphone/repair/service/pricing). Voor dit bedrag kan je ook heel gemakkelijk een splinternieuwe Android telefoon kopen. Wel kan je voor je Iphone een verzekering afsluiten, waaronder de verzekering van Apple zelf: AppleCare+, maar let wel op de kleine lettertjes of je wel aan de voorwaarden voldoet bij Iphone scherm reparaties.


Zelf doen?

De goedkoopste oplossing is om zelf aan de slag te gaan om je scherm te vervangen. Je kunt een schermpje en eventuele gereedschappen online kopen. Op de website www.ifixit.com kan je een handleiding downloaden hoe je dit zelf kunt doen. Nadeel is alleen dat je wel enige zelfvertrouwen moet hebben en zeer geduldig en secuur te werk moet gaan. Deze optie is misschien wel het goedkoopste, maar niet voor iedereen geschikt.


Door een alternatieve reparateur?

Bij een Apple winkel wordt je Iphone gerepareerd zonder dat je er naar om hoeft te kijken, alleen betaal je veel geld. Je kunt dit ook door een alternatieve winkel doen die gespecialiseerd is in allerlei elektronicareparaties. Er zijn veel van dit soort ondernemingen, soms in een winkel en soms gewoon bij een particulier thuis. Kijk bijvoorbeeld op iRepairNow. Het voordeel is dat dit veelal stukken goedkoper is dan wanneer je naar Apple zelf stapt en je kunt er vaak nog op wachten ook. Vraag alleen goed na of er garantie op de reparatie zit, om problemen nadien te voorkomen.