Blog over aannemers en de bouw

Ontijzering bij het aanleggen van een waterinstallatie

Waterinstallatie aanleggen

Ben je van plan een waterinstallatie te leggen of aan te laten leggen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden voordat begint of voordat je de juiste persoon daarvoor inhuurt. Want naast het gebruik van kwalitatieve materialen en oog voor detail, is er meer nodig om de installatie tot een goed einde te brengen. Zo is ontijzering een zeer belangrijk onderdeel hiervan. In dit artikel vertel ik je meer over dit specifieke proces bij het aanleggen van waterinstallaties. 

Wanneer je van plan bent een waterinstallatie aan te leggen komt er veel op je af. Je moet met allerlei aspecten rekening houden en daardoor kun je soms het overzicht even kwijtraken. Een ding is zeker; je wilt dat de installatie zorgt voor zo schoon en veilig mogelijk (drink)water. Ontijzering is daarin een belangrijk onderdeel. 


Waar een ontijzeringsinstallatie voor zorgt

De naam zegt het eigenlijk al een beetje; deze installatie zorgt er namelijk voor dat het ijzer zoveel mogelijk uit het water gefilterd wordt. Met andere woorden zorgt het ervoor dat het water schoon gehouden wordt. Terwijl schadelijke gassen ontsnappen, komt er meer schone zuurstof bij het water. Op die manier blijft het water schoon en geurvrij, smaakt het water beter en is het ook nog eens gezonder om te drinken voor zowel mensen als dieren.  Een waterinstallatie is een gezonde methode om je drinkwater te zuiveren. Dit zorgt ervoor dat het water met behulp van lucht wordt gezuiverd, terwijl dat in andere gevallen soms nog met chloor gebeurd. Chloor maakt goed schoon, maar is een stuk minder goed voor de gezondheid. Daarnaast ruikt het ook niet altijd even aangenaam en je zal beslist niet de 'dit lijkt wel vers bronwater' ervaring opwekken. 


De techniek ontwikkelt zich

Dankzij de nieuwe ontwikkelingen is het tegenwoordig nog makkelijker om op de hoogte te blijven van het waterniveau. Je kunt dus makkelijk controleren hoe schoon, warm en gezond het water op welk moment is. Sommige ontijzeringsinstallaties zijn zelfs zó uitgerust, dat ze met een smartphone te bedienen zijn. Zo kun je heel eenvoudig met een druk op de knop ontdekken hoe de situatie op dat moment is en kun je indien mogelijk direct aanpassingen doorvoeren. Op die manier kun je niet nog efficienter het water zuiveren, zo ben je ook nog eens heel bewust en besparend bezig!  Ontijzering is voor alle soorten waterinstallaties geschikt. Zowel op grote als op kleine schaal. Deze methode wordt veel gebruikt voor grote oppervlakten als campings en auto wasstraten, maar ook als drinkwater bij maneges en in kwekerijen.


Op zoek naar een bedrijf dat jou kan voorzien van een ontijzeringsinstallatie? Kijk dan eens op de site van Van der Haar Waterprojecten.